• Αρχική
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο

  • Προετοιμασία

Αν αποφασίσατε να βάψετε το σπίτι σας χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία ελαιοχρωματιστή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να το κάνετε για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θερμοκρασία για βάψιμο

Μην βάφετε όταν βρέχει ή όταν η ατμόσφαιρα έχει υψηλή υγρασία. Υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστεί υγρασία ανάμεσα στον τοίχο και το στρώμα μπογιάς. Η σωστή θερμοκρασία περιβάλλοντος πρέπει να είναι από 5 έως 35 βαθμούς Κελσίου έτσι ώστε το χρώμα να απλωθεί και να απορροφηθεί ομοιόμορφα στον τοίχο.

Προστασία δωματίου

Αφαιρέστε πριζοδιακόπτες και φωτιστικά. Καλύψτε το δάπεδο και τα έπιπλα με χαρτόνια και ταινίες για να αποφύγετε τις ζημιές. Αν στάξει χρώμα, καθαρίστε το αμέσως με υγρό πανί. Αν δεν το κάνετε και στεγνώσει το χρώμα, θα είναι πολύ πιο δύσκολος ο καθαρισμός.

Ποιότητα χρωμάτων

Χρησιμοποιείτε πάντοτε επώνυμα, υψηλής ποιότητας πλαστικά και ακρυλικά χρώματα, τα οποία θα αραιώσετε και θα ανακατέψετε καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τους. Μπορεί να είναι πιο ακριβά, όμως δεν θα το μετανιώσετε αφού έχουν πολύ μεγαλύτερη καλυπτικότητα και αντοχή στο χρόνο.

Τεχνοτροπίες

Οι τεχνοτροπίες χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή

Προετοιμασία τοίχων

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο του σπιτιού, ελέγξτε σχολαστικά τους τοίχους. Στοκάρετε τις τρύπες και τρίψτε καλά με γυαλόχαρτο όπου χρειάζεται, για να μην εμφανιστούν σημάδια μετά το βάψιμο. Σε πολλές περιπτώσεις ο τοίχος χρειάζεται αστάρωμα πριν ξεκινήσετε το βάψιμο. Στη συνέχεια απομακρύνετε τη βρωμιά και τη σκόνη. Ο τοίχος πρέπει να είναι καθαρός και στεγνός πριν την εφαρμογή, έτσι ώστε να απλωθεί σωστά το χρώμα. Εχετε υπόψη σας ότι το χρώμα σκουραίνει ελαφρώς μόλις στεγνώσει. Αν χρειαστεί και δεύτερο χέρι, περιμένετε να στεγνώσει το πρώτο

Καταχωρήθηκε στο TIPS

Εκτύπωση Email

vapsimo.gr

Ελαιοχρωματισμοί - Ανακαινίσεις - Μονώσεις

Καλέστε μας για δωρεάν προσφορά

697 279 4239

  • Ελαιοχρωματισμοί