• Αρχική
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟΙ

Επιλογή χρωμάτων και τόνων

  • Βάψιμο

Τα χρώματα δεν καθορίζουν μόνο το ύφος και την αισθητική του χώρου, αλλά επεμβαίνουν ακόμη πιο δυναμικά στις ανθρώπινες αισθήσεις. Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο του σπιτιού σας, καλό είναι να γνωρίζετε πώς επιδρούν τα βασικά χρώματα στο χώρο.

Ανάλογα με το κύριο χρώμα που περιέχουν, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Τα θερμά χρώματα, που έχουν ως βασικό συστατικό το κόκκινο και τα ψυχρά χρώματα, που κινούνται γύρω από την παλέττα του μπλε.

Τα θερμά χρώματα διεγείρουν τις αισθήσεις, ενώ τα ψυχρά χρώματα δίνουν την αίσθηση της γαλήνης.

Αν και η επιλογή του χρωματικού τόνου είναι προσωπική υπόθεση, εντούτοις η συμβουλή ενός επαγγελματία είναι απαραίτητη. Μια απόχρωση μπορεί να σας αρέσει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κατάλληλη για το χώρο σας, αφού πριν την τελική απόφαση θα πρέπει να συνυπολογίσετε πολλές παραμέτρους. Για παράδειγμα, ο φυσικός φωτισμός του χώρου μπορεί να κάνει το ίδιο χρώμα να δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα σε ένα φωτεινό δωμάτιο και τελείως διαφορετικό σε ένα σκοτεινό.

Ενας μικρός και κακά φωτιζόμενος εσωτερικός χώρος θα αναδειχθεί με ένα σωστό συνδυασμό ανοιχτόχρωμων τόνων κάνοντάς τον να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερος, ενώ αντίθετα μια κακή εκτίμηση θα μπορούσε να κάνει τον ίδιο χώρο να μοιάζει μελαγχολικός και δυσάρεστος.

Οι γήινες αποχρώσεις στους τοίχους των δωματίων δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας, ενώ η εφαρμογή μιας τεχνοτροπίας μπορεί να αλλάξει ριζικά το ύφος και την αισθητική, μαγνητίζοντας το μάτι.

Καταχωρήθηκε στο TIPS

Εκτύπωση Email

vapsimo.gr

Ελαιοχρωματισμοί - Ανακαινίσεις - Μονώσεις

Καλέστε μας για δωρεάν προσφορά

697 279 4239

  • Ελαιοχρωματισμοί