• Αρχική
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ;

Πώς να συνδυάσω τα χρώματα;

  • Τεχνοτροπία

Η επιλογή χρωμάτων για ένα σπίτι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η παλέττα χρωμάτων και αποχρώσεων που θα αναδείξουν ιδανικά το χώρο σας χρειάζεται μελέτη και συνυπολογισμό πολλών παραμέτρων. Ο φυσικός και τεχνητός φωτισμός, η επίπλωση, η διαρρύθμιση των χώρων πρέπει να συνδυαστούν με το ύφος που θέλετε να δώσετε αλλά και το προσωπικό σας γούστο. 

Βάψιμο Εξωτερικής όψης

Τονίστε τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Κολώνες, παράθυρα ή διακοσμητικά πλαίσια θα αναδειχθούν περισσότερο αν χρησιμοποιήσετε πιο σκούρο χρώμα και μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Σωληνώσεις, υδροροές, καμινάδες πρέπει να βαφτούν στο χρώμα των τοίχων για να ενσωματωθούν καλύτερα στην αισθητική της οικοδομής και να μην φαίνονται σαν ξένα σώματα.

Σκεφτείτε... οικολογικά! Τα ανοικτά χρώματα έχουν μεγαλύτερη αντανακλαστικότητα στο φως του ήλιου και διατηρούν το σπίτι πιο δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μη παρασυρθείτε στην υπερβολή: Μέχρι τρεις αποχρώσεις για την εξωτερική όψη του σπιτιού σας είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετές. 

Βάψιμο Εσωτερικών χώρων

Πριν από οποιαδήποτε απόφαση, προσπαθήστε να σκεφτείτε τη συνολική εικόνα του χώρου: Τα χρώματα των επίπλων, των κουρτινών και του στυλ των φωτιστικών που υπάρχουν στο δωμάτιο. Δομικά στοιχεία όπως δοκάρια και κολώνες που πιθανόν σας φαίνονται αταίριαστα, μπορούν να γίνουν μέρος της διακόσμησης αν αναδειχθούν με τα σωστά χρώματα.

Τα ανοικτά χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και προτιμούνται για τις μεγάλες επιφάνειες. Με σκούρες αποχρώσεις μπορείτε να τονίσετε και να αναδείξετε τις λεπτομέρειες που θέλετε. Αν όμως χρησιμοποιήσετε σαν βάση ένα σκούρο χρώμα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ο χώρος σας να δείχνει μουντός και μελαγχολικός.

Πειραματιστείτε αν θέλετε με τις τάσεις της μόδας. Μη βασιστείτε όμως αποκλειστικά σε αυτές γιατί η μόδα αλλάζει και τότε ίσως ο χώρος σας μοιάζει ξεπερασμένος. Στηριχτείτε στις σταθερές αξίες και χρωματίστε τις λεπτομέρειες με ένα μοδάτο χρώμα έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε όποτε θελήσετε.

Χειριστείτε με μέτρο τις χρωματικές αντιθέσεις. Παραπλήσιοι τόνοι σε ένα χώρο δημιουργούν αίσθημα "συνέχειας" και μεγαλώνουν μεγαλώνουν την αντίληψη. Αντίθετα χρώματα σε ένα δωμάτιο δίνουν την αίσθηση της ζωντάνιας, όμως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της υπερβολής.

Τα ουδέτερα χρώματα δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας και γαλήνης, όμως αφήνουν το μάτι να περάσει αδιάφορα από το χώρο. Μια τεχνοτροπία μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα ενός δωματίου και να μετατρέψει οποιονδήποτε συνηθισμένο χώρο σε επίκεντρο προσοχής.

Καταχωρήθηκε στο TIPS

Εκτύπωση Email

vapsimo.gr

Ελαιοχρωματισμοί - Ανακαινίσεις - Μονώσεις

Καλέστε μας για δωρεάν προσφορά

697 279 4239

  • Ελαιοχρωματισμοί